TOP 3 nadgradnje za vsako savno

Vsako savnanje prinese sprostitev, skrb za telo, odklop od skrbi in olajšanje. Se tudi vi počutite nekako lahki, ko stopite iz savne?

Te občutke pa lahko še nadgradite - ne glede na to, v katero savno se odpravite.

Izbrali smo TOP 3 nadgradnje savnanja, da bo izkušnja še bogatejša, vaše počutje pa še boljše. Poiskusite že danes, petek je!

1. AROMATERAPIJA v savni

Naš voh je zelo občutljivo čutilo, ki je povezano s celotnim živčnim sistemom in ima nanj velik vpliv. Tako lahko vonjave na nas vplivajo pozitivno ali negativno. Vsekakor bomo v savni koristili pozitiven vpliv, ki ga imajo različni vonji na naše počutje. Od tukaj naprej pa je zelo subjektivno. Vsak od nas vonjave zaznava drugače in na vsakega vplivajo drugače - nekoga sivka pomirja, drugega nervira, tretjemu je vseeno. Zato si izbirajte vonjave, ki so vam všeč. Prostora za eksperimentiranje je ogromno. Uporabite lahko arome za savno, eterična olja, zelišča, ... Dodate jih lahko v uparjalnik v infra savni, bio peč v bio savni ima za arome že pripravljen prostor, v finski savni pa jih lahko enostavno dodate v vodo za polivanje po kamenjih. Če v infra savni nimate uparjalnika, lahko uporabite dišavne gele, namenjene posebej uporabi v infra savni.

Kakovostne arome in dodatke boste našli TUKAJ.

aroma terapija v savni

2. SOLNI PILING

 Vročina in vlaga v savni so balzam za našo kožo. Spodbudijo krvni obtok in limfni sistem, odprejo pore, pospešijo izločanje znoja, vode in toksinov. Koža, kot največji organ našega telesa se s tem prebudi in začne pospešeno delovati v smeri obnove in regeneracije ter tvorbe novih celic. Še več lahko zanjo naredimo s solnim pilingom. Kombinacija trdnih delcev soli in njenih izjemnih učinkov ter eteričnih olj bo koži omogočila, da še posebej globoko zadiha, se znebi odmrlih kožnih celic in sprejme zdravilne učinkovine. Poleg tega je pilling nežna masaža za dodatno pospešeno prekrvavitev in delovanje celotnega notranjega sistema. Solni piling lahko opravimo kar v savni, lahko pa si ga privoščimo med ohlajanjem.Svojega si lahko izberete TUKAJ.

savna solni piling

3. JOGA v savni

Ustvarjena klima v savni, ki je kombinacija vročine in vlage ter vmesna ohlajanja, ne vplivajo samo na naše počutje ter organe ampak imajo zelo velik vpliv tudi na naš celoten mišični sistem. Ki je za naše zdravo življenje še kako pomembno, da ga ohranjamo v kondiciji ter pripravljenega na vsakodnevne napore ter izzive. Ni dovolj, da ga krepimo le z vadbo (ali niti s tem ne), poskrbeti moramo tudi za njegovo sprostitev, ki vodi v učinkovito regeneracijo, od tu pa v zdravo rast in razvoj. Odličen pripomoček za sproščanje je seveda savnanje, ki mu dodamo nekaj razteznih in joga vaj. Še niste preizkusili?

Prijetno ogrete in sproščene mišice so odlično pripravljene na raztezanje, ki bo še bolj učinkovito kot izven savne. Že tako sproščujoče okolje bo ob jogi še posebej poskrbelo, da se vaše telo in um odklopijo. Ne vzemite joge kot navadnih vaj za raztezanje, ker je daleč od tega - če jo izvajamo pravilno, združuje osredotočanje na pravilno dihanje in izvajanje vaj, kar prinese izjemne rezultate v delovanju našega celotnega sistema; z jogo preusmerimo misli stran od skrbi in opravkov ter odpeljemo um, duha in telo v drugo dimenzijo.

1x750x270 3

 

Prijetno sprostitev in novo izkušnjo savnanja želimo!