7 razlogov zakaj v savno tudi poleti

1. Izboljšanje zdravja:

Savna ima številne zdravstvene koristi, kot so zmanjšanje stresa, izboljšanje krvnega obtoka, odpravljanje bolečin v mišicah in sklepih ter krepitev imunskega sistema. Te koristi so pomembne ne glede na letni čas, zato je obisk savne koristen tudi poleti.

2. Odpravljanje toksinov:

Savna je odlična za odstranjevanje strupenih snovi iz telesa. Poleti se naša koža izpostavlja sončnim žarkom in znojenju, zato je obisk savne lahko učinkovit način za odstranjevanje strupenih snovi, ki se nabirajo v telesu.

3. Izguba telesne teže:

Med obiskom savne lahko izgubite tekočino in kalorije, kar je koristno za hujšanje in oblikovanje postave. Poleti se ljudje običajno bolj zavedajo svoje postave in obisk savne lahko pomaga pri doseganju želenih ciljev.

4. Izboljšanje videza kože:

Savna ima koristi tudi za kožo, saj pomaga pri odstranjevanju odmrlih kožnih celic in izboljšanju krvnega obtoka. To lahko izboljša videz kože in ji doda sijaj.

5. Družabnost:

Obisk savne je lahko prijeten in sproščujoč družaben dogodek s prijatelji ali družino. Poleti lahko savno izkoristite kot prijetno izkušnjo, ki jo lahko delite z drugimi in ustvarite nepozabne spomine.

6. Izboljšanje spanja:

Savna je lahko učinkovita pri izboljšanju kakovosti spanja, saj lahko pomaga sprostiti telo in um. To je še posebej pomembno poleti, ko visoke temperature lahko motijo spanec.

7. Pomiritev uma:

Poletje je čas, ko se ljudje veliko gibajo in imajo veliko načrtov, kar lahko povzroči stres in napetost. Obisk savne je lahko učinkovit način za umirjanje uma in sprostitev telesa, kar lahko pripomore k boljšemu počutju in zmanjšanju stresa.