Zakaj imeti doma INFRA SOLNO SAVNO?

Infrardeče in solne savne veljajo za učinkovito terapijo za naše telo, misli in duha. Te vrste savn slovijo po številnih blagodejnih učinkih na zdravje in nudijo izvrsten pobeg od vsakdanje naglice, skrbi in natrpanih urnikov. Z razvojem tehnologije je njihovo delovanje vse bolj izpopolnjeno, zato zagotavljajo poživljajoče razvajanje, ki ga zlahka umestite v udobje lastnega doma. Že po prvem savnanju se boste počutili prerojene, redna savnanja pa bodo poleg pozitivnih učinkov na počutje, blagodejno delovala tudi na vaše zdravje.

 

V čem je skrivnost?

V nadaljevanju razkrivamo 12 razlogov, zakaj so infra in solne savne dobra investicija za vaš dom.

 

6 razlogov, zakaj bi moral imeti vsakdo doma INFRA SAVNO

Blagodejni in zdravilni učinki savnanja so znani že od nekdaj - Kitajci in Finci so se namreč že davno začeli zavedati pozitivnih učinkov pregrevanja telesa. Preizkušeno je le nekaj minut savnanja dnevno potrebnih, da dosežete poživljajoč učinek, pri katerem bo poskrbljeno za sprostitev telesa in uma.

 

1. Sprošča, umirja in se učinkovito bori proti stresu

Čas v savni je namenjen samo vam - vzamete si ga, ko želite spočiti vaše misli in pobegniti od stresnega vsakdanjika in gore opravkov. Prijetno vzdušje v savni zagotovlja, da se popolnoma sprostite in odmislite vse zunanje dejavnike. Infra savna sprošča telo, umirja um in s tem vzpostavlja ravnovesje v telesu, kar učinkovito pripomore k zmanjšanju stresa. Z uporabo dišav si lahko v savni ustvarite tudi aroma terapijo, pri kateri z dodajanjem eteričnih olj poskrbite za željen učinek - sivko lahko dodate za pomiritev, evkaliptus ali rožmarin pa za poživitev organizma.

 

2. Krepi imunski sistem

​Savnanje vsekakor ne bi smelo biti sezonsko, saj ima redna uporaba savne močan vpliv na naš imunski sistem. Z rednim savnanjem ga namreč krepimo, kar pomeni, da bomo čez celo leto kos virusom, bakterijam in drugim nadlogam, ki prežijo na nas. Savna velja za naraven način krepitve obrambe pred okužbami, saj potenje povečuje odpornost.

 

3. Pospešuje obnovo celic in tkiv

Infrardeče valovanje pospešuje delovanje celic in tkiv v našem telesu in spodbuja nastajanje novih ter njihovo obnovo. Z uporabo infra savne se poškodbe mišic, kosti in drugih tkiv hitreje celijo, mišice pa se po treningih in fizičnih naporih precej hitreje regenerirajo. O tem priča marsikatera znanstvena raziskava, med njimi so jo v letu 2015 izvedli tudi na Finskem. V njej so preučevali učinek infrardečih valov na regeneracijo mišic po večjih fizičnih naporih pri desetih zdravih, fizično aktivnih moških in ugotovili, da prodor infrardečih valov v maščobno tkivo in živčno-mišični sistem zelo ugodno vpliva na obnovo tkiv po večjih obremenitvah.

5. Pomaga pri izločanju toksinov iz telesa

Globinsko delovanje infra valov spodbuja številne telesne procese. Pospešeno delovanje krvnega in limfnega obtoka, povečano potenje in izločanje tekočin telesu omogoča, da hitreje in učinkoviteje odpravlja toksine, kot so npr. težke kovine, alkohol, nikotin in holesterol, ki se v njem nabirajo z zaužito hrano, absorpcijo skozi kožo ipd.

 

6. Pripomore k ohranjanju sijoče in napete kože

Savnanje preverjeno zelo dobro vpliva tudi na našo kožo, saj vročina spodbuja pore, da se odprejo, pospeši izločanje toksinov ter prekrvavitev. Z učinkovito prekrvavitvijo koži zagotovi dovolj kisika, hranilnih snovi ter poskrbi za sprotno odvajanje strupov. Koža je tako nahranjena in čvrsta ter lažje kljubuje zunanjim vplivom.

 

Ste vedeli, da poleg infrardeče savne obstaja tudi KOMBINIRANA RAZLIČICA, pri kateri se učinki infrardečih valov prepletajo z blagodejnimi vplivi solne savne? Oglejte si jih spodaj.

 

6 blagodejnih učinkov SOLNE SAVNE na zdravje

1. Oskrbi telo z vsemi potrebnimi minerali

Himalajska sol vsebuje 84 elementov, ki se nahajajo v našem telesu, zato je odličen vir mineralov, ki jih naše telo nujno potrebuje za pravilno delovanje.

 

2. Odpravlja bolečine in napetosti v mišicah

Prav zaradi velike vsebnosti magnezija in drugih mineralov ter njihove hitre absorbcijo je himalajska sol odlična rešitev za zmanjšanje bolečin v mišicah ter njihovo sprostitev po fizični aktivnosti ali poškodbi.

 

3. Razstruplja telo

Solne savne veljajo za odlično razstrupljevalno terapijo, saj pri stiku himalajske soli s toplo vodo nastane ionska raztopina, ki pomaga izločati toksine iz kože in maščobnega tkiva.

 

4. Ohranja dihalne poti zdrave

Majhni delci himalajske soli, ki se širijo v zrak, uničujejo tam prisotne bakterije in vezi ostalih onesnaževalcev zraka. Prav tako himalajska sol čisti naše dihalne poti, obnavlja sluznico in izboljša pljučne funkcije.

 

5. Znižuje krvni tlak

Sol pospešuje prekrvavitev, ugodno vpliva na ožilje in pomaga uravnavati nivo tekočin v našem telesu.

 

6. Izboljšuje prebavo:

Minerali v himalajski soli povečujejo sposobnost prebavnega trakta pri absorbciji snovi, kar pomeni, da bo lahko telo uporabilo hranilne snovi iz hrane, ki jih potrebuje za svoje pravilno delovanje.

Doživite zdravilne in sprostitvene učinke savne na lastni koži in se prepustite nepozabnim doživetjem savnanja v udobju svojega doma.

V zadnjih letih intimnost in priročnost domače savne vse bolj nadomešča skupne savne v termah ali spa centrih, prav tako pa so te postale že zelo cenovno dostopne. Vabimo vas, da si ogledate našo ponudbo in v kolikor potrebujete strokovno pomoč pri izbiri, izpolnete spodnji vprašalnik. Preko slednjega vam brezplačno svetujemo, katero savno bi lahko imeli doma.