Infra solna savna PURE 22.11

6.750,00 €

Infra solna savna Pure 22.11 je primerna za 3-4 osebe. Dimenzije: 225x110x205 cm.

  • Masiven les trepetlike
  • Slovenska izdelava
  • Vključen solni uparjalnik
  • Karbonski - ploskovni grelci
  • Dodatna oprema po vaši izbiri
  • Možno dodati terapevtski grelec v steno ali klop savne
  • Brezplačna dostava in montaža
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
PURE22.11
Želite plačilo na obroke? Informativni izračun opravite tukaj.
x
20,00 €

Infra solna savna je kombinacija intenzivne infrardeče toplote ter prijetnega ozračja uparjalnika. Infrardeče delovanje karbonskih grelcev krepi imunski sistem, regenerira in omogoča intenzivno potenje pri nižjih temperaturah. S pomočjo uparjalnika in himalajske soli zrak v infrardeči solni savni postane podoben zraku ob morju v poletnih mesecih. Uparjalnik lahko uporabljamo v kombinaciji z suhimi zelišči ali eteričnimi olji.

 

Dimenzije :

  • 225 x 110 x 205 cm

 

Savna je izdelana iz kvalitetnega lesa trepetlike, ki ne vpija vonjav, je odporen na raztezke in ne vsebuje smolnic. Karbonski grelci so nameščeni po celotni površini savne, zato je savnanje nepekoče in prijetno, primero tudi za osebe, ki ne prenašajo visokih temperatur.

 

Kako deluje infrardeča savna:

Infrardečo savno zasledimo pod večimi različnimi imeni (IR savna, IR kabina, infra savna, infra rdeča savna, infra rdeča kabina), vendar gre pri vseh produktih za enak pojem infrardečega sevanja, ki ustvarja prijetno toploto, na katero se telo odzove s potenjem in izločanjem toksinov.

Infrardeče sevanje lahko pridobimo z različnimi grelci (karbonskimi ali keramičnimi grelci).

Keramični grelci delujejo na telo točkovno in bolj intenzivno. Sestavljeni so iz žarilne nitke, ki je potopljena v keramični pesek, z zadnje strani pa so obdani z reflektorjem, ki valovanje usmerja proti našemu telesu. S sprednje strani so zaščiteni z mrežico ali varnostnim steklom.

Pri nakupu keramičnega grelca moramo biti pozorni še na spekter delovanja, kajti stari keramični grelci delujejo samo na spektru C. Novejše izpeljanke pa so grelci polnega spektra, ki so bolj intenzivni (spekter A, B, C) in prodirajo globje v telo. Uporabljajo se predvsem za intenzivno segrevanje hrbteničnega predela. Zato je zelo pomembna pravilna namestitev grelnikov in možnost spreminjaja intenzivnosti.

Razliko med keramičnim in grelcem polnega spektra lahko prepoznate s prostim očesom, kajti A spekter je viden človeškemu očesu (grelec žari), B in C spekter pa sta pri delovanju očem nevidna. Vsekakor pa ne gre zanemariti, da so tudi keramični grelci zelo učinkoviti pri segrevanju z IR valovanjem, njihova edina slabost je morda pekoč učinek na telo.

Zaradi pekočega občutka na telo, se večina bolj odloča za nakup karbonskih grelcev, ki delujejo z manjšo temperaturo (spekter B in C) in večjo površino.

Ljudje s težavami v hrbtenici pa vseeno raje posegajo po grelcih polnega spektra ali pa celo kombinacijo karbonskih in keramičnih grelcev skupaj.

Grelce polnega spektra zasledimo tudi pod imeni (ABC grelec, terapevtski grelec, Vitae grelec), vendar gre za enak spekter valovanja.

Grelci polnega spektra se načeloma po spektru enaki, so pa različni po načinu izdelave. Ločimo jih na glede na sprednjo površino, kajti bolj kvalitetni in dražji so opremljeni Schott Nextrema steklom, ki je izdelan za extremne pogoje. Cenejša različice grelcev polnega spektra so s sprednje strani zaščitene z varnostno mrežico.

Najnovejši grelci na trgu so Supreme grelci, ki delujejo po površini z različnimi temperaturami. Del hrbta , ki je bolj občutljiv je pokrit z nižjo temperaturo, ostali deli grelca pa z bolj intezivno. S tem je pekoč učinek potenja precej manjši, grelca pa se lahko že dotaknemo brez opeklin.

Infrardeče sevanje pa ne gre mešati z nevarnim UV sevanje, ki ima za posledico potemnitev (zagorelost) kože. Infrardeče sevanje nas greje in spodbuja biološko aktivna področja. IR valovi so nevidni del sončevega spektra elektro-magnetnega valovanja z najdaljšo valovno dolžino. Infrardeče sevanje označuje elektromagnetno valovanje z valovnimi dolžinami, daljšimi od valovnih dolžin vidne svetlobe, a krajšimi od mikrovalovnega valovanja.

Več o razlikah med grelci si lahko preberete v blog zapisu: KLIK

Pozitivni učinki infra rdeče toplote:

Ogrevanje s pomočjo infrardeče toplote spodbuja procese presnove, jih pospešuje in omejuje razmnoževanje bakterij in virusov. Notranje organe pa spodbuja k večji aktivnosti. Obrambna sposobnost telesa se izboljša. Telo se temeljito očisti. Tehnologija infrardeče svetlobe izhaja iz današnjega Tibeta, nadaljevali so jo indijski jogiji. Pozitivni učinki infrardeče toplote so zaznani pri menopavzi, artritisu, aknah, boleznih ušes, revmatizmu, nespečnosti, išiasu, pri odpravi povečane telesne teže, pri odpravi celulita in pri negi kože, saj se s potenjem izločijo strupene snovi, ki jih odlaga telo v podkožje.

Dobro prekrvavljena koža zagotavlja lep, mladosten izgled. Poleg naštetega pa infrardeča energija pomaga vzpostaviti ponovno ravnotežje v telesu pri glavobolih, izčrpanosti, nizkem ali visokem pritisku, motnjah spomina, impotenci, neješčnosti, zaprtju, astmi, bronhitisu itd. Ogrevanje s pomočjo infrardeče toplote spodbuja procese presnove, jih pospešuje in omejuje razmnoževanje bakterij in virusov. Notranje organe pa spodbuja k večji aktivnosti. Obrambna sposobnost telesa se izboljša. Telo se temeljito očisti in pomladi.

 

Pozitivni učinki solne terapije:

Himalajska sol je ena izmed najčistejših in najbolj zdravih soli na svetu. Izvira iz starodavnega morja, neonesnaženega ekosistema, ki se je nahajal na tem mestu pred več kot 250 milijoni let. Nahaja se v votlinah Himalaje v kristalni obliki, od koder je ročno izkopana in posušena na soncu.

Oskrbi telo z minerali: Himalajska sol vsebuje 84 elementov, med drugimi jod, magnezij, kalcij, baker, klor, fosfor, natrij, magnezij, železo (to daje himalajski soli tudi njeno značilno barvo), žveplo, fluor,... ki se nahajajo tudi v našem telesu, zato je odličen vir za prepotrebne minerale, ki jih potrebuje naše telo za pravilno delovanje. Zaradi naravne elementarne strukture lahko telo te elemente enostavno absorbira. Takšna absorbcija poteka skozi kožo zelo hitro. 

Odpravlja bolečine v mišicah in mehkih tkivih: Ravno zaradi velike vsebnosti magnezija in drugih mineralov ter njihovo hitro absorbcijo je himalajska sol odlično zdravilo za zmanjšanje bolečin v mišicah in mehkih tkivih ter njihovo sprostitev po fizični aktivnosti ali poškodbi. Obenem minerali pomagajo tudi pri krepitvi mišic in kosti ter preprečujejo mišične krče.

Deluje razstrupljevalno: Ko pride himalajska sol v stik s toplo vodo (npr. kopel, terapija s paro, uporaba soli v savni, ...), nastane ionska raztopina, ki pomaga izločati toksine iz kože in maščobnega tkiva. To je odlična razstrupljevalna terapija, pri kateri poteka izločanje strupenih snovi iz telesa in obenem absorbcija mineralov in snovi, ki jih z izločanjem izgubimo.

Ohranja zdrave dihalne poti: Majhni delci himalajske soli, ki se širijo v zrak, uničujejo tam prisotne bakterije in vezi ostalih onesneževalcev zraka. Tako je zrak, napolnjen z delci, čist. Prav tako himalajska sol, ki jo vdihujemo, čisti naše dihalne poti, telo jo skozi sluznico zelo hitro absorbira. Tako obnavlja dihalno sluznico, izboljša pljučne funkcije, redči sluz

Znižuje krvni tlak: Čeprav so nas učili, da prevelika količina soli zvišuje krvni tlak, kar je (lahko) res, pa tega nasveta ne smemo jemati preveč enostransko. Problem je v obdelani soli, himalajska sol pa je naravna in v njeni prvotni obliki, hkrati vsebuje izjemno veliko količino mineralov in elementov, ki oskrbujejo naše telo. Pospešuje prekrvavitev, ugodno vpliva na ožilje in pomaga uravnavati nivo tekočin v našem telesu.

Ohranja zdravo Ph ravnovesje: Uravnava količino vode v telesu in odstranjuje višek kislosti v celicah

Izboljšuje prebavo: Minerali v himalajski soli povečujejo sposobnost prebavnega trakta pri absorbciji snovi, kar pomeni, da bo lahko telo uporabilo hranilne snovi iz hrane, ki jih potrebuje za svoje pravilno delovanje. Himalajska sol ugodno vpliva tudi na peristaltiko in uravnava izločanje trebušne kisline.

Skrbi za ustrezno hidracijo telesa: Himalajska sol zagotavlja telesu elektrolite, ki uravnavajo vsebnost in razporejenost vode v telesu. Telo elektrolite absorbira hitreje kot voda, zato lahko absorbira oboje, ko sta ti dve snovi skupaj.

Pozitivno deluje: Pri odpravi posledic kroničnega stresa, zmanjšuje utrujenost, nespečnost, smrčanje, pomaga pri mišičnih obolenjih in bolečinah v sklepih.

 

Več informacij
SKU PURE22.11
  Model: PURE 22.11
  Dimenzije:  225 x 110 x 205 cm
  Velikost: 3-4 osebe
  IR grelni elementi: Karbonski ploskovni grelec
  Spekter grelcev: B in C
  Moč grelcev: 3040 W / 8x 380 W
  Material: Masivni les trepetlike
  Material klop / naslonjala:  Masivni les trepetlike
  Krmilna enota:  Temperatura: 20°C - 50°C
    Čas: 1 - 99 min
  Steklo: 8 mm, varnostno transparentno steklo
  Oprema: Bio uparjalnik solni / zeliščni ; Moč delovanja 500/750/1000 W
    Keramičen nastavek s himalajsko soljo
    Dekorativna osvetlitev z leseno zaslonko
  Priklop: 230 V, enofazna vtičnica
     
  Dodatna oprema za doplačilo:  
Grelec - Supreme full spectrum, 350W, A,B,C  Infrardeči grelec polnega spektra z zaščitnim filtrom NEXTREMA® schott. Možnost regulacije jakosti IR valovanja. Spekter IR valovanja: A 24%, B 55%, C 21%
Grelec - Eco full spectrum, 350W, A,B,C Infrardeči grelec polnega spektra z zaščitno mrežico. Možnost regulacije IR valovanja. Spekter IR valovanja: A 14%, B 40%, C 46% 

Barvna RGB terapija Osvetlitev z zaslonko z možnostjo spreminjanja barv

Zvezdnato nebo Stropna osvetlitev, ki deluje na principu spreminjanja svetlobe v savni in nam vzbudi prijetno in sproščujoče vzdušje

Blutooth + zvočnik Za prijetno zvočno terapijo
  Stikalo Za vklop in izklop mečnega grelca - osebe, ki imajo težave s krčnimi žilami lahko s stikalom izklopijo delovanje mečnega grelca

Okovje v črni barvi Tečaji, ročaj in profil v črni mat barvi

Terapevtski grelec vgrajen v klop Grelec poglobljen v klop savne, da se lahko v savni tudi leži, ko je izklopljen na njem lahko sedite.

 

 

 

 

 

Proizvajalec: Savne štrus
Poreklo: Slovenija
Garancija: 3 leta, 5 let na karbonske grelce
Montaža:  Brezplačna
Dostava: Brezplačna