Infra savna AURA

Redna cena 1.936,25 € Akcijska cena 1.742,62 €
Vaš prihranek: 158,71 €

Infra savna Aura je primerna za 3 osebe. Dimenzije: 162x114x195 cm.

  • Veliko dodatne opreme
  • Hitra dobava
  • 5 let garancije
  • Karbonski - ploskovni grelci
  • Enostavna uporaba
  • Varčna z energijo
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
aura
Razpoložljivost
Na zalogi
Želite plačilo na obroke? Informativni izračun opravite tukaj.
x
20,00 €

Infra savna primerna za vsak prostor. Infrardeče delovanje karbonskih grelcev krepi imunski sistem, regenerira in omogoča intenzivno potenje pri nižjih temperaturah.

 

Dimenzije :

  • 162 x 114 x 195 cm

Dimenzije z zgornjo ploščo / vencem savne:

  • 162 x 126 x 195cm

 

Savna je izdelana iz kanadskega macesna, ki ne vpija vonjav, je odporen na raztezke in se ne smoli. Karbonski grelci so nameščeni po celotni površini savne, zato je savnanje nepekoče in prijetno, primero tudi za osebe, ki ne prenašajo visokih temperatur.

 

Kako deluje infrardeča savna:

Infrardečo savno zasledimo pod večimi različnimi imeni (IR savna, IR kabina, infra savna, infra rdeča savna, infra rdeča kabina), vendar gre pri vseh produktih za enak pojem infrardečega sevanja, ki ustvarja prijetno toploto, na katero se telo odzove s potenjem in izločanjem toksinov.

Infrardeče sevanje lahko pridobimo z različnimi grelci (karbonskimi ali keramičnimi grelci).

 

 

Keramični grelci delujejo na telo točkovno in bolj intenzivno. Sestavljeni so iz žarilne nitke, ki je potopljena v keramični pesek, z zadnje strani pa so obdani z reflektorjem, ki valovanje usmerja proti našemu telesu. S sprednje strani so zaščiteni z mrežico ali varnostnim steklom.

Pri nakupu keramičnega grelca moramo biti pozorni še na spekter delovanja, kajti stari keramični grelci delujejo samo na spektru C. Novejše izpeljanke pa so grelci polnega spektra, ki so bolj intenzivni (spekter A, B, C) in prodirajo globje v telo. Uporabljajo se predvsem za intenzivno segrevanje hrbteničnega predela. Zato je zelo pomembna pravilna namestitev grelnikov in možnost spreminjaja intenzivnosti.

Razliko med keramičnim in grelcem polnega spektra lahko prepoznate s prostim očesom, kajti A spekter je viden človeškemu očesu (grelec žari), B in C spekter pa sta pri delovanju očem nevidna. Vsekakor pa ne gre zanemariti, da so tudi keramični grelci zelo učinkoviti pri segrevanju z IR valovanjem, njihova edina slabost je morda pekoč učinek na telo.

Zaradi pekočega občutka na telo, se večina bolj odloča za nakup karbonskih grelcev, ki delujejo z manjšo temperaturo (spekter B in C) in večjo površino.

Ljudje s težavami v hrbtenici pa vseeno raje posegajo po grelcih polnega spektra ali pa celo kombinacijo karbonskih in keramičnih grelcev skupaj.

Grelce polnega spektra zasledimo tudi pod imeni (ABC grelec, terapevtski grelec, Vitae grelec), vendar gre za enak spekter valovanja.

Več o razlikah med grelci si lahko preberete v blog zapisu: KLIK

 

Infrardeče sevanje pa ne gre mešati z nevarnim UV sevanje, ki ima za posledico potemnitev (zagorelost) kože. Infrardeče sevanje nas greje in spodbuja biološko aktivna področja. IR valovi so nevidni del sončevega spektra elektro-magnetnega valovanja z najdaljšo valovno dolžino. Infrardeče sevanje označuje elektromagnetno valovanje z valovnimi dolžinami, daljšimi od valovnih dolžin vidne svetlobe, a krajšimi od mikrovalovnega valovanja.

 

Pozitivni učinki infra rdeče toplote:

Ogrevanje s pomočjo infrardeče toplote spodbuja procese presnove, jih pospešuje in omejuje razmnoževanje bakterij in virusov. Notranje organe pa spodbuja k večji aktivnosti. Obrambna sposobnost telesa se izboljša. Telo se temeljito očisti. Tehnologija infrardeče svetlobe izhaja iz današnjega Tibeta, nadaljevali so jo indijski jogiji. Pozitivni učinki infrardeče toplote so zaznani pri menopavzi, artritisu, aknah, boleznih ušes, revmatizmu, nespečnosti, išiasu, pri odpravi povečane telesne teže, pri odpravi celulita in pri negi kože, saj se s potenjem izločijo strupene snovi, ki jih odlaga telo v podkožje.

Dobro prekrvavljena koža zagotavlja lep, mladosten izgled. Poleg naštetega pa infrardeča energija pomaga vzpostaviti ponovno ravnotežje v telesu pri glavobolih, izčrpanosti, nizkem ali visokem pritisku, motnjah spomina, impotenci, neješčnosti, zaprtju, astmi, bronhitisu itd. Ogrevanje s pomočjo infrardeče toplote spodbuja procese presnove, jih pospešuje in omejuje razmnoževanje bakterij in virusov. Notranje organe pa spodbuja k večji aktivnosti. Obrambna sposobnost telesa se izboljša. Telo se temeljito očisti in pomladi.

 

Model: AURA
Dimenzije:  162 x 114 x 195 cm
Velikost: 3 osebe
IR grelni elementi: Karbonski ploskovni grelec
Spekter grelcev: B in C
Moč grelcev: 2250 W 
Material: Opažni les kanadski macesen
Material klop / naslonjala:  Kanadski macesen
Krmilna enota:  Temperatura: 15°C - 65°C
  Čas: 1 - 90 min
Steklo: 6 mm, varnostno steklo
Oprema: Naslonjala za hrbet
  Bralna lučka
  USB
  MP3
   
Priklop: 230 V, enofazna vtičnica

 

 

 

 

 

Proizvajalec: Savne štrus
Poreklo: Kitajska
Garancija: 2 leti, 5 let na karbonske grelce
Dostava: Brezplačna
Montaža:  Ni vključena v ceni
Montaža 120,00 €:  * Montažo savno opravi 1 monter ob pomoči kupca. Kupec pomaga pri vnosu in montaži savne (pridrži stranice savne).
Montaža 240,00 €: ** Montažo opravita 2 monterja brez pomoči kupca.

 

Povezani izdelki

Preverite elemente za dodajanje v košarico ali