Infra savna Delta SPA COLORINA

Redna cena 3.200,00 € Akcijska cena 3.104,00 €
Vaš prihranek: 96,00 €

Infra savna Delta SPA Colorina je primerna za 1-2 osebi. Dimenzije: 135x105x195 cm.

  • Veliko dodatne opreme
  • 5 let garancije
  • Grelci polnega spektra in karbonski grelci
  • Enostavna uporaba
  • Varčna z energijo
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
V2000
Razpoložljivost
Na zalogi
Želite plačilo na obroke? Informativni izračun opravite tukaj.
x
20,00 €

Infra savna Delta SPA Colorina z grelci polnega spektra

Infrardeča savna Colorina je zasnovana z mislijo na sodobnost. Moderna zunanjost v elegantnih belih ploščah dopolnjuje notranjost iz naravnega lesa kanadskega macesna.

V notranjosti je nameščenih 5 infrardečih karbonskih plošč, ki vas bodo enakomerno segrevale z vseh strani. Na hrbtnem delu sta dodana še dva infrardeča grelca polnega spektra, ki bosta poskrbela še za dodatno pregrevanje hrbtnega in ledvenega predela.

Dodatno se lahko sprostite ob poslušanju svoje najljubše glasbe, se naslonite na ergonomsko naslonjalo in si nastavite svetlobo, ki vam v danem trenutku najbolj ustreza. Vse nastavitve upravljajte z digitalno nadzorno ploščo.

 

Dimenzije :

  • 135 x 105 x 195 cm

 

Kako deluje infrardeča savna:

Infrardečo savno zasledimo pod večimi različnimi imeni (IR savna, IR kabina, infra savna, infra rdeča savna, infra rdeča kabina), vendar gre pri vseh produktih za enak pojem infrardečega sevanja, ki ustvarja prijetno toploto, na katero se telo odzove s potenjem in izločanjem toksinov.

Infrardeče sevanje lahko pridobimo z različnimi grelci (karbonskimi ali keramičnimi grelci).

 

Keramični grelci delujejo na telo točkovno in bolj intenzivno. Sestavljeni so iz žarilne nitke, ki je potopljena v keramični pesek, z zadnje strani pa so obdani z reflektorjem, ki valovanje usmerja proti našemu telesu. S sprednje strani so zaščiteni z mrežico ali varnostnim steklom.

Pri nakupu keramičnega grelca moramo biti pozorni še na spekter delovanja, kajti stari keramični grelci delujejo samo na spektru C. Novejše izpeljanke pa so grelci polnega spektra, ki so bolj intenzivni (spekter A, B, C) in prodirajo globje v telo. Uporabljajo se predvsem za intenzivno segrevanje hrbteničnega predela. Zato je zelo pomembna pravilna namestitev grelnikov in možnost spreminjaja intenzivnosti.

Razliko med keramičnim in grelcem polnega spektra lahko prepoznate s prostim očesom, kajti A spekter je viden človeškemu očesu (grelec žari), B in C spekter pa sta pri delovanju očem nevidna. Vsekakor pa ne gre zanemariti, da so tudi keramični grelci zelo učinkoviti pri segrevanju z IR valovanjem, njihova edina slabost je morda pekoč učinek na telo.

Zaradi pekočega občutka na telo, se večina bolj odloča za nakup karbonskih grelcev, ki delujejo z manjšo temperaturo (spekter B in C) in večjo površino.

Ljudje s težavami v hrbtenici pa vseeno raje posegajo po grelcih polnega spektra ali pa celo kombinacijo karbonskih in keramičnih grelcev skupaj.

Grelce polnega spektra zasledimo tudi pod imeni (ABC grelec, terapevtski grelec, Vitae grelec), vendar gre za enak spekter valovanja.

Več o razlikah med grelci si lahko preberete v blog zapisu: KLIK

 

Infrardeče sevanje pa ne gre mešati z nevarnim UV sevanje, ki ima za posledico potemnitev (zagorelost) kože. Infrardeče sevanje nas greje in spodbuja biološko aktivna področja. IR valovi so nevidni del sončevega spektra elektro-magnetnega valovanja z najdaljšo valovno dolžino. Infrardeče sevanje označuje elektromagnetno valovanje z valovnimi dolžinami, daljšimi od valovnih dolžin vidne svetlobe, a krajšimi od mikrovalovnega valovanja.

 

Pozitivni učinki infra rdeče toplote:

Ogrevanje s pomočjo infrardeče toplote spodbuja procese presnove, jih pospešuje in omejuje razmnoževanje bakterij in virusov. Notranje organe pa spodbuja k večji aktivnosti. Obrambna sposobnost telesa se izboljša. Telo se temeljito očisti. Tehnologija infrardeče svetlobe izhaja iz današnjega Tibeta, nadaljevali so jo indijski jogiji. Pozitivni učinki infrardeče toplote so zaznani pri menopavzi, artritisu, aknah, boleznih ušes, revmatizmu, nespečnosti, išiasu, pri odpravi povečane telesne teže, pri odpravi celulita in pri negi kože, saj se s potenjem izločijo strupene snovi, ki jih odlaga telo v podkožje.

Dobro prekrvavljena koža zagotavlja lep, mladosten izgled. Poleg naštetega pa infrardeča energija pomaga vzpostaviti ponovno ravnotežje v telesu pri glavobolih, izčrpanosti, nizkem ali visokem pritisku, motnjah spomina, impotenci, neješčnosti, zaprtju, astmi, bronhitisu itd. Ogrevanje s pomočjo infrardeče toplote spodbuja procese presnove, jih pospešuje in omejuje razmnoževanje bakterij in virusov. Notranje organe pa spodbuja k večji aktivnosti. Obrambna sposobnost telesa se izboljša. Telo se temeljito očisti in pomladi. 

Več informacij
SKU V2000
Model: COLORINA
Dimenzije:  135 x 105 x 195 cm
Velikost: 1-2 osebi
IR grelni elementi: 2x infra grelec polnega spektra (2x350W)
5x karbonski infra grelci (v skupini moči 1405 W,
stranske stranice 2x380 W, zadnja stranica 220W,
meča 350W, talni 75 W)
Spekter grelcev: A, B, C
Moč grelcev: 2105 W 
Material: Modularna SMC plošča
Material v notranjosti:  Kanadski macesen (hemlock)
Krmilna enota:  Temperatura: 25°C - 66°C
  Čas: 5 - 90 min
Steklo: 8 mm, varnostno steklo
Oprema:  
  Naslonjalo za hrbet
  FM
  Bluetooth
  MP3
  USB
  Zvočnik
  RGB osvetlitev
  Ročaj iz nerjavečega jekla
Priklop: 220 V, enofazna vtičnica

 

 

 

 

 

Proizvajalec: Delta Spa
Poreklo: Kitajska
Garancija: 2 leti, 5 let na karbonske grelce
Dostava: Brezplačna
Montaža:  Ni vključena v ceni
Montaža 120,00 €: * Montažo savno opravi 1 monter ob pomoči kupca. Kupec pomaga pri vnosu in montaži savne (pridrži stranice savne).
Montaža 240,00 €: ** Montažo opravita 2 monterja brez pomoči kupca.