Brezove veje 1+1 gratis

  • Brezove veje za finso/parno savno
  • Izboljšajo krvni obtok
  • Vsebujejo vitamin C in A
  • Ugodno vplivajo na človeško kožo
14,99 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
16417

Veje za savno, imenovane vihta na Finskem in venik v Rusiji, so poseben dodatek. Za številne obiskovalce savne je to obvezna oprema. Gre za šop mladih posušenih drevesnih vej, katerih namen je uporaba za masažo v savni. Uporaba vej za masažo spodbuja boljšo prekrvavitev, čisti kožo in ji doda zdrav lesk. Med savnanjem tolčete oziroma masirate sebe ali drugo osebo, po tem ko ste veje potopili v toplo vodo. Zamahi v zrak sproščajo prijetno aromo in ustvarjajo aromaterapijo. 

 

Brezove veje so zaradi razpoložljivosti brezovih dreves najbolj priljubljeni.

Brezovi listi vsebujejo eterična olja, vitamin C in vitamin A in pa tudi smolnate snovi, ki ugodno vplivajo na človeško kožo, zaradi česar bo mehka in gladka. 

Posebna prednost brezovih vej, je v tem, da bronhialnim potem omogoča, da se razširijo in olajšajo dihanje. Zato se zdi dihanje v savni tako enostavno, potem ko se boste v ogrevani savni udarili z brezovimi vejami.

Izboljšajo krvni obtok in poveča učinek prave finske savne.

 

Možna večkratna uporaba

Zračno posušeno.

 

Kako pripraviti veje za uporabo v savni?

Posušene veje morajo biti pripravljene za uporabo v savni. To pomeni, da jih namočite v vodi, da listi postanejo mehki. Obstaja veliko načinov, kako to storiti, najbolj priljubljeni so:

 

Dolga metoda:

  1. Pripravite posodo z mrzlo vodo, ki je dovolj velika, da lahko vanjo položite veje. V vodi jih pustite za 30 min. Preverite ali so vsi listi pod vodo.
  2. Veje vzemite ven in jih tokrat položite v vodo tako, da je v vodi leseni del - ročaj, listnati del pa navzgor (enako kot bi cvetlični šopek postavili v vazo). Pustite tako stati še 30 minut.
  3. V savni si pripravite vedro tople vode. Vanj položite veje in že ste pripravljeni!

 

Klasična metoda:

Če imate pred savnanjem samo 20 minut, uporabite zgoraj opisano metodo, vendar z vročo vodo - 10 minut za namakanje listov in 10 minut, da stojijo v vodi.

Več informacij
Dodatki in oprema za savno Eterična olja, Aroma geli in pilingi

Povezani izdelki

Preverite elemente za dodajanje v košarico ali